Τέντες με μπράτσο

Τέντες με μπράτσο

 

Οι τέντες με σπαστούς βραχίονες είναι από τους κορυφαίους σε προτιμήσεις στην Ελληνική αγορά για τις μέρες μας. Περιλαμβάνει τον άξονα της τέντας πάνω στον οποίο τυλίγεται το πανί, καθώς και σπαστούς βραχίονες (μπράτσα) τα οποία εκτίνουν το αντίβαρο αλουμινίου στο οποίο έχει “περαστεί” το τεντόπανο.

 

Σε ένα τυπικό μπαλκόνι το μήκος του κάθε βραχίονα είναι 2μ και είναι βαρέως τύπου. Κατασκευές από αλουμίνιο και φέρουν εσωτερικό συρματόσχοινο το οποίο κατά τη σύμπτηξη του δημιουργεί τάση στο μπράτσο.

Στερεώνονται στον τοίχο ή στο ταβάνι με ειδικές βάσεις αλουμινίου που μας επιτρέπουν το έλεγχο της κλίσης του μπράτσου σε σχέση με το μπαλκόνι ή την αυλή σας.

Η άκρη του βραχίονα εφαρμόζει με ειδικά κλιπς στο αντίβαρο αλουμινίου το οποίο έχει αυλακώσεις στις οποίες περνάμε την άκρη του τεντόπανου και της γλώσσας της τέντας.

 

Το πανί της τεντας θα πρέπει να είναι 0.70μ μεγαλύτερο από το μήκος του βραχίονα, ώστε να φτιάξουμε τις θήκες του αντίβαρου αλουμινίου, την “γλώσσα” της τέντας (με ίσιο βολάν ή κύμα) καθώς και το πανί που πρέπει να μένει τυλιγμένο στον άξονα.

 

Συνίσταται η τοποθέτηση ηλεκτρικού μοτέρ με τηλεχειριστήριο και αισθητήρα αέρα 3D της Γαλλικής εταιρείας Somfy, αντί για χειροκίνητο μηχανισμό.